AskMrRobot

Anything, including off-topic posts

Moderators: Fridmarr, Worldie, Aergis, Sabindeus, PsiVen

Re: AskMrRobot

Postby Nova » Fri Nov 16, 2012 11:07 am

pbean wrote:Did you check the "Force hit/expertise cap" options? Normally AMR puts you a little below cap because points over the cap are 100% wasted, so the algorithm thinks is better to put you slightly under the cap instead ("to make all points counter") and invest what's left into other stats.

Oh yes indeed. When I check the force option, it puts me below both caps in Retribution spec, and for 0.30 and 0.60 respectively, which translates to a lot.

I know how the algorithm tries to think, but I don't know why an option to force it exists when it actually doesn't force it. Hell, with my current manual setup I'm OVER both caps a for a little bit (yes, wasting some points), but when I use Mr.Robot it puts me below...

What I'm saying is that it's very unreliable at the moment.
User avatar
Nova
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 17, 2012 9:03 am

Re: AskMrRobot

Postby Zoopercat » Fri Nov 16, 2012 12:04 pm

Nova, I'm from Ask Mr. Robot. Can you give me your character name and realm so I can see what's going on with your hit caps? It's a very new feature, so any cases like this that I can find will help us improve the algorithm.
Zoopercat
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 31, 2011 11:54 pm

Re: AskMrRobot

Postby Nova » Mon Nov 19, 2012 10:28 am

This is me, right now:
http://www.askmrrobot.com/wow/gear/usa/ragnaros/arcia

When using the feature NOW the previous problem doesn't happen. What does happen is that I end up with less haste than with my manual setup (the one in my armory), which isn't optimal as well.
User avatar
Nova
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 17, 2012 9:03 am

Re: AskMrRobot

Postby halabar » Tue Nov 20, 2012 9:15 am

Zoopercat wrote:Nova, I'm from Ask Mr. Robot. Can you give me your character name and realm so I can see what's going on with your hit caps? It's a very new feature, so any cases like this that I can find will help us improve the algorithm.


Zoopercat, got a question for ya...

Is MrRobot dynamically adjusting for when haste caps are within reach? In my case it's for a spriest, and I'm gemming int/haste right now since I can't hit the cap, but, when the cap is within reach, the spriest boards tell me I'm good with forgoing up to ~450 int for haste if I can hit the cap. So will MrRobot adjust for that as my base haste increases, and that target is suddenly reachable with regemming?
Amirya wrote:... because everyone needs a Catagonskin rug.

twinkfist wrote:i feel bad for the Mogu...having to deal with alcoholic bears.
User avatar
halabar
 
Posts: 9379
Joined: Fri Jun 08, 2007 8:21 am
Location: <in the guild that shall not be named>

Re: AskMrRobot

Postby palles » Sun Nov 25, 2012 12:40 am

I have tried over several expansions to make AMR work how I want it to, but it never does... so I usually fall back to http://www.wowreforge.com I pick whatever gems I feel are right (maybe they aren't 'ideal' but they are what I like.) and then use wowreforge to get me to where I want to be.
palles
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 23, 2012 9:39 pm

Re: AskMrRobot

Postby halabar » Tue Nov 27, 2012 9:29 am

palles wrote:I have tried over several expansions to make AMR work how I want it to, but it never does... so I usually fall back to http://www.wowreforge.com I pick whatever gems I feel are right (maybe they aren't 'ideal' but they are what I like.) and then use wowreforge to get me to where I want to be.


It's got a few other issues, like the settings are way out of whack for when you are rating your second piece of tier. And my guess is it isn't updated yet for the new ilvl increases that we'll be doing.
Amirya wrote:... because everyone needs a Catagonskin rug.

twinkfist wrote:i feel bad for the Mogu...having to deal with alcoholic bears.
User avatar
halabar
 
Posts: 9379
Joined: Fri Jun 08, 2007 8:21 am
Location: <in the guild that shall not be named>

Re: AskMrRobot

Postby Xfighter » Tue Nov 27, 2012 11:58 am

Biggest thing as others have suggested, is that it recommends a generalized "best set up" for most people. Thing is though, sometimes that best set up is not the best for your playstyle/goals, And thus needs to be manually adjusted a bit. Take my warlock friend, he's been adamant about hit cap on his affliction warlock, but yesterday I did some work and got him a bit higher in hit than mr. Robot suggested but below the cap by 2.5%, while keeping his stats roughly on point, and after our raid he told me it seemed to work alright for him. Who knows maybe this week he'll swap that remaining 2% hit for 3% mastery like robot suggests, but again it's based on what feels "right" for you as a player.

Tweaking stat weights like others have suggested is a good way to learn how to achieve what you want from your gearing, and the more you play around with it the better you get at it. At this point for my pally, I use it as a rough guide to get near what I want, and then all it takes is a little bit of thought to get it how I want it, without fiddling with numbers over and over.



Experiment to get what YOU want, Instead of following suggestions by a computer based on a default playstyle (usually an optimal one - but your individual playstyle may not fit this optimal).




Dunno, I find it a good tool when at lower levels of gear and higher levels of gear, but in the middle transition phase is where some personal judgement is required along with it's suggestions.
Xfighter
 
Posts: 313
Joined: Mon Apr 21, 2008 5:05 pm

Re: AskMrRobot

Postby Levantine » Tue Nov 27, 2012 4:14 pm

That's especially true for dot classes. It's jarring as fuck to have something miss but not numerically as bad as having, for example, a pyroblast miss. (At least this was true when I was more into the TC behind a lot of the dot based classes)
User avatar
Levantine
 
Posts: 10818
Joined: Fri Oct 26, 2007 6:48 pm
Location: NQ, Aus

Re: AskMrRobot

Postby Fenris » Fri Nov 30, 2012 12:44 pm

And the system just decided to go into WTF-mode again

I was toying with some gear options and now it's reforging randomly into haste even with the mastery weights.

Anyone esle seeing it?
ImageImage
ImageImage
User avatar
Fenris
 
Posts: 619
Joined: Wed Oct 24, 2007 3:51 am
Location: Italy

Re: AskMrRobot

Postby Skye1013 » Sun Dec 02, 2012 5:51 pm

Wondering how long it'll take before they can factor in upgraded gear.
"me no gay, me friends gay, me no like you call me gay, you dumb dumb" -bldavis
"Here are the values that I stand for: I stand for honesty, equality, kindness, compassion, treating people the way you wanna be treated, and helping those in need. To me, those are traditional values. That’s what I stand for." -Ellen Degeneres
"I'm not going to censor myself to comfort your ignorance." -Jon Stewart
Horde: Clopin Dylon Sharkbait Xiaman Metria Metapriest
Alliance: Schatze Aleks Deegee Baileyi Sotanaht Danfer Shazta Rawrsalot Roobyroo
User avatar
Skye1013
Maintankadonor
 
Posts: 3950
Joined: Tue May 18, 2010 5:47 am
Location: JBPH-Hickam, Hawaii

Re: AskMrRobot

Postby Volitaire » Mon Dec 03, 2012 8:40 am

I believe I saw a discussion on their forums stating it would be in an update before the end of the year. I think I also heard something about it being a premium feature but I think it is their recommended progression path for upgrades that is going to be premium.
<Blood Runs Cold> - Stormrage(US) Alliance 10-man 13/13HM
Late Night 12am-3am EST Tues-Thurs, Sunday
Stream: http://www.twitch.tv/volitaire
Website: http://bloodrunscold.enjin.com
Youtube: http://www.youtube.com/Hamstring2568
Armory: http://us.battle.net/wow/en/character/s ... ire/simple
Volitaire
 
Posts: 129
Joined: Tue Jun 07, 2011 11:54 am

Re: AskMrRobot

Postby Fenris » Mon Dec 03, 2012 11:24 am

Skye1013 wrote:Wondering how long it'll take before they can factor in upgraded gear.

Seems they are doing it right now (you have to manually update the items but better than nothing ^^)

Anyway,still seeing haste EVERYWHERE in my control/mastery set <.<

I have to lower the haste-weight from 0.9 to 0.8 to have a mastery focused reforge instead of a haste one >.>
ImageImage
ImageImage
User avatar
Fenris
 
Posts: 619
Joined: Wed Oct 24, 2007 3:51 am
Location: Italy

Re: AskMrRobot

Postby Fenris » Thu Dec 06, 2012 5:54 pm

It's getting weirded as time goes on

Now,if i use my custom weight with haste at 0.8 instead that the standard one with haste at 0.9,i get the right reforge BUT the BiS list is totally borked (it skips the 4-p tier bonus for example)
ImageImage
ImageImage
User avatar
Fenris
 
Posts: 619
Joined: Wed Oct 24, 2007 3:51 am
Location: Italy

Re: AskMrRobot

Postby Volitaire » Fri Dec 07, 2012 9:20 am

I ran into a spot that my Heroic BIS list is dropping my 4 set as well and I am using a haste setup with a custom stam weight to ensure I hit/exp cap.
<Blood Runs Cold> - Stormrage(US) Alliance 10-man 13/13HM
Late Night 12am-3am EST Tues-Thurs, Sunday
Stream: http://www.twitch.tv/volitaire
Website: http://bloodrunscold.enjin.com
Youtube: http://www.youtube.com/Hamstring2568
Armory: http://us.battle.net/wow/en/character/s ... ire/simple
Volitaire
 
Posts: 129
Joined: Tue Jun 07, 2011 11:54 am

Re: AskMrRobot

Postby Fenris » Tue Dec 18, 2012 2:27 pm

http://www.askmrrobot.com/wow/gear/eu/w ... fenriswolf

Try setting my character as control/mastery and as control/haste

Look at the reforges



And in the everlasting series of "i dont really understand what it's going on",now it says me to reforge into xxxx,as soon as i do,it says me i should reforge again into yyyy
ImageImage
ImageImage
User avatar
Fenris
 
Posts: 619
Joined: Wed Oct 24, 2007 3:51 am
Location: Italy

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 380 on Tue Oct 14, 2008 6:28 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest